Hírek

WEBINÁR - Közösségi online értékesítés kistermelőknek (2020.06.02. 18:00)

Kedves Érdeklődők!

 

2020. június 2-án (kedd) 18.00 órakor webinár kerül megszervezésre helyi termelőknek közösségi online értékesítés témában.

 

Alábbiakban olvasható a szervezők invitáló levele:

Kedves Termelő!

 

Azért írjuk Neked ezt a levelet, mert megválaszoltad a kérdőívünket és jelezted, hogy a „Helyi élelmiszer KORONA idején” kutatás és akciótervezés eredményeiről értesülni szeretnél.

 

Június 2–án (kedd) 18.00-19.30-ig online webinárt tartunk ('KÖZÖSSÉGI ONLINE ÉRTÉKESÍTÉS KISTERMELŐKNEK' címmel), melyen két bevásárlóközösség szervezőjével és néhány ezekben résztvevő termelővel lehet majd beszélgetni ennek az értékesítési csatornának az előnyeiről és nehézségeiről.

 

Az esemény bevezetés a témába, melyen mindenkit szeretettel várunk, de elsősorban olyan termelők számára ajánljuk, akik új értékesítési lehetőségek iránt érdeklődnek, de még nem szállítanak bevásárló közösségnek.

 

A facebook esemény linkje (ha jelzed a részvételed, azzal segíted a szervezést, ugyanitt előzetesen kérdéseket is feltehetsz a témában):

https://www.facebook.com/events/2698452367057396/

 

Ha az alábbi linken megadod az e-mail címedet, elküldjük neked utólag a Webinár felvételét, az előadásokat egy, a témában összeállított információs csomagot és értesítünk a további akciókról. Ugyanitt szintén lehet kérdéseket feltenni:

https://forms.gle/ZxchbYyqgDUuJhrQ9

 

Az esemény részletei:

Bár a vírus elleni védekezés első szakasza véget ért, úgy tűnik, sok minden hosszú időre megváltozott. Sokan kerültek nehéz helyzetbe, de az új helyzet a változásra, fejlődésre is lehetőséget teremtett, többek között a helyi élelmiszer frontján is. A kérdőívek eredményeinek feldolgozása és az első akciótervezés eredményeképp több közös cselekvési lehetőséget határoztunk meg. Ezek egyike egy webinárium-sorozat a termelők aktuálisan legfontosabb problémái, legnagyobb kérdései mentén.

A jövő héten az online értékesítési lehetőségek, bevásárlóközösségek témájáról beszélgetünk. Ez a csatorna nagyon jól vizsgázott a válság, a bezárkózás idején. A kérdőívekre adott válaszok alapján viszont úgy tűnik, hogy sok termelőnek ez ismeretlen terület, sok a kérdőjel és a bizonytalanság a téma kapcsán. A webinárra felkértünk a téma két ismert szakértőjét/művelőjét, hogy mutassák be a bevásárlóközösségek előnyeit a termelők számára. Olyan termelők is velünk lesznek, akik már részt vesznek hasonló kezdeményezésekben, és szívesen megosztják tapasztalataikat az együttműködésről. 

A beszélgetés a ZOOM programban, virtuálisan zajlik majd. Ehhez érdemes a ZOOM-ot letölteni a számítógépedre vagy a telefonodra előzetesen. Kérdezni lehet előzetesen (lásd fentebb), valamint a webinár folyamán írásban (chaten) és szóban is. Minden kérdésre igyekszünk válaszolni.

 

A beszélgetés résztvevői:

Zalatnay László, a Nyíregyházi Kosár Egyesülettől, aki hosszú évek óta főszervezője egy sikeres bevásárló-közösségnek, mely a vírus időszakához is képes volt alkalmazkodni, valamint régóta dolgozik a hazai kosárközösségek összekötésén.

Polgár Balázs, a Vedd Együtt-től, aki egy sikeres online értékesítési rendszert üzemeltet, pop-up termelői vásárokat szervez, mely számos termelő számára jelentett segítséget a vírus idején is.

Nemes Gusztáv (moderátor), társadalomkutató, vidékfejlesztő, a ’Helyi élelmiszer Korona idején’ akció elindítója.

2-3 meghívott termelő - felkérés alatt.

 

Várunk szeretettel, üdvözlettel,

Nemes Gusztáv, mint kezdeményező

Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont

Kislépték Egyesület

LEADER Egyesületek Szövetsége – LESZ

Mindenegyüttmegy Egyesület

PTE BTK Néprajz - Kulturális Antropológia Tanszék

ME BTK KVAT

CORVINUS Egyetem Agrárgazdasági Tanszék

Nyíregyházi Kosárközösség

Magyar Permakultúra Egyesület

VeddEgyütt